Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Ingredience

chřest bílý nebo zelený (bílý nezapomeňte oloupat), kvalitní šunka 95 % masa, kapary, kvalitní sýr na strouhání

Postup

Chřest dejte povařit na 2–3 minuty do vroucí vody, poté vyjměte a nechte chvíli vychladnout. Chřest poté zabalte do plátků šunky – tlustší stonky chřestu balte jednotlivě, tenké stonky můžete balit po 2 až 3 kusech. Obalené chřesty vyskládejte do zapékací misky, pokapejte trochou olivového oleje a dejte zapéct do trouby na 10 minut na 180 °C. Chvíli před dopečením posypte kapary a strouhaným sýrem a nechte ještě 3 až 5 minut dopéct, aby se sýr roztekl.

Potřebujete poradit?


Nahoru