Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Ingredience

160 g kváskového žitného chleba,
200 ml polotučného mléka,
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť),
250 g šunky 95 % masa,
100 g nahrubo nastrouhané mrkve,
svazek jarní cibulky,
60 g baby špenátu,
10 g bazalky,
1 bílý jogurt do 3 % tuku,
2–3 stroužky česneku,
20 g másla,
1/2 prášku do pečiva,
1/4 lžičky muškátového květu.

Postup

Chleba nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Ve vedlejší míse smíchejte šunku, mrkev,pokrájenou nať z jarní cibulky, nahrubonasekaný špenát, bazalku, muškátový květ,česnek s bílým jogurtem a žloutky. Ke směsi přidejte namočený chléb a promíchejte.Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků a kypřící prášek. Připravenou nádivku přendejte do pekáče o velikosti 25 x 35 cm vyložený pečícím papírem a navrch nádivky položte vločky másla. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 minut.

Potřebujete poradit?


Nahoru