Salát z tuřínu

Salát z tuřínu

Ingredience

1 tuřín, 5 kyselých okurek, 1 bílý jogurt 3 % tuku, 4 vejce, hořčice, 1 mrkev, ¼ bulvy celeru, 2 cibule, šunka 95 % masa (podle chuti), sůl, pepř, sterilovaný hrášek, ocet, stéviové sladidlo PECVA

Postup

Tuřín, mrkev a celer oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a dejte vařit doměkka. Vajíčka uvařte natvrdo. V míse smíchejte uvařenou zeleninu, nakrájená vejce, 4 nakrájené kyselé okurky, sterilovaný hrášek propláchnutý vodou, šunku pokrájenou na kostičky a 1 cibuli nakrájenou na kostičky. Připravte si zálivku z bílého jogurtu, najemno nastrouhané okurky a najemno nastrouhané cibule a 1 lžíce hořčice. Zálivku přidejte do salátu. Salát dochuťte hořčicí, případně octem rozmíchaným v troše vody a přislazeným stéviovým sladidlem PECVA.

Potřebujete poradit?


Nahoru