Rošťácké dortíčky bez cukru, lepku a mouky

Rošťácké dortíčky bez cukru, lepku a mouky

Ingredience

Na korpusy:
půl hrnku namletých bezlepkových vloček
půl hrnku namletých opražených slunečnicových semínek
50 g kokosového oleje
půl hrnku mletého kokosu
Xylitol, PECVA či med dle chuti

Na krém:
1 krém šmakoun kakaový (pro nevegany)
100 g datlí předem namočených ve vodě
velká lžíce ořechového másla

Na ozdobu:
kandovaná kolečka neslazená
kokosový olej
2 lžíce mletých pražených ořechů
kakao APINAT (či jiné odtučněné kakao)

Postup

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů Celsia. Suché suroviny promícháme a pak přidáme máslo a xylitol, PECVU či med. Vypracujeme kompaktní těsto a pak natlačíme do košíčků. Pečeme cca 10 minut a necháme vychladnout. Datle umixujeme s ořechovým máslem. Košíčky pak plníme buď karamelovým krémem, nebo kakaovým šmakounem. Polevu vytvoříme smícháním kokosového oleje s kakaem a dozdobíme.

Potřebujete poradit?


Nahoru