KAŠTANOVO – ŠVESTKOVÝ KOLÁČ
Postup: semínka, ořechy a sušenky rozmixujeme (rozdrtí me)
najemno. Rozpustí me máslo s arašídovým máslem a polijeme jím
mix. Vše smícháme a vytlačíme na spodek dortové formy. Těsto
namažeme marmeládou a připravíme si náplň.
Všechny ingredience na náplň smícháme a hmotu nalijeme na
těsto. Navrch poklademe plátky švestek. Pečeme na 160 °C
přibližně 60 minut.
KAŠTANOVÉ PYRÉ
Postup: jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany necháme v horké vodě a vždy jich vyndáme jen několik na oloupání.
Oloupané kaštany dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr, špetku skořice a pod pokličkou vaříme doměkka,
asi 15 minut. Uvařené necháme i se zbytkem mléka vychladnout. Poté ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Je-li pyré
příliš husté, přidáme trochu mléka. Dochutí me rumem a cukrem podle chuti
KUŘECÍ PRSA S KAŠTANY A HOUBAMI SHIITAKE
Postup: z uzené papriky, soli a šťávy z citronu vytvořte marinádu a vložte do ní alespoň na 30 minut plátky kuřecího masa. Poté ho orestujte
dozlatova na olivovém oleji tak, aby bylo hotové. Maso vyjměte a do
pánve přidejte ghí a promíchejte. Poté přidejte houby a krátce orestujte.
Vařené kaštany lehce osolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte
do nich jogurt a promixujte znovu do hladké hmoty. Podávejte maso na
kaštanovém pyré s houbami.
KAŠTANOVÝ CHEESECAKE
Postup: na dno dortové formy rozložte sušenky FIBROKI, ostatní suroviny pečlivě promíchejte a nalijte na sušenky (můžeme přidat i vanilkovou esenci). Pečeme cca 55 minut, poté ještě necháme chvilku dojít
v otevřené troubě.