Plněné kalamáry

Plněné kalamáry

Ingredience

Čerstvé kalamáry, šunka prosciutto, sýr dle chuti (pecorino, plísňový, plátkový), česnek, olivový olej, himalájská sůl, směs italských bylinek

Postup

Kalamáry nejprve zbavte vnitřností zatažením za hlavičku s chapadly, vyjměte i kost a zbytek vnitřností palcem vymačkejte. U větších kalamár můžete od hlavičky odříznout vnitřnosti a hlavičku použít při grilování k uzavření kalamáry. Připravené kalamáry omyjte a naplňte sýrem a šunkou, pro chuť přidejte do náplně i plísňový sýr a na závěr naplňte kalamáry česnekem. Kalamáry naplňte do 2/3, protože při grilování se zmenší a náplň by vytekla. Naplněné kalamáry ochuťte himalájskou solí, italskými bylinkami, zbylým česnekem a polijte olivovým olejem a nechejte chvíli odpočinout. Kalamáry grilujte na 150–200 °C, polijte je zbytkem oleje a během grilování otáčejte, aby byly kalamáry opečené do růžova. Podávejte s grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Potřebujete poradit?


Nahoru