Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Ingredience

12 rajčat
čajová sklenička rýže
2 cibule, petržel
sůl
pepř
2–3 polévkové lžíce slunečnicového nebo olivového oleje

Postup

U rajčat odkrojte vršek a vydlabejte z nich vnitřek. Vydlabanou hmotu odkládejte zvlášť, ještě ji totiž použijete. Pekáč vymažte olejem a položte na něj vydlabaná rajčata bez vršků, pekáč zatím nechte bokem. Na pánvičce nebo v hrnci se 2 polévkovými lžícemi oleje krátce osmahněte nakrájenou cibuli. Přilijte 100–150 ml vody a přidejte nakrájený vnitřek z rajčat. Duste, až se vypaří voda a přidejte syrovou rýži a 250 ml vody. Přidejte koření a krátce vařte do kašovité hmoty. Rýže by se neměla uvařit. Touto hmotou naplňte rajčata a zaklopte odříznutými vršky. Asi do poloviny výšky rajčat přilijte do pekáče vodu a vložte do rozpálené trouby při 250 stupních na půl hodiny. Rajčata by neměla začít černat na vršcích.

 

Potřebujete poradit?


Nahoru