Makovotvarohový koláč

Makovotvarohový koláč

Ingredience

Makovotvarohový koláč

1 hrnek mletého máku
1,5 hrnku mandlové mouky
1/2 vaničky tvarohu
1 hrnek polotučného mléka (lze přidat podle hustoty těsta)
sladidlo - např. pecva nebo čekankový sirup
2 lžíce kakaa anebo 3 sáčky Apinat kakaa
4 bílky
můžete přidat citronovou šťávu

Postup

Všechny ingredience kromě bílků zamícháme dohromady. Z bílků vyšleháme sníh, který postupně vmícháme do vzniklé hmoty. Těsto vlejeme do vymazané formy (kokosovým olejem) nebo pekáčku a pečeme na 180 stupňů asi 40 minut dokud se navrchu neudělá krustička. Nakonec zkuste vpichem špejle, zda se těsto nelepí a je hotovo.Smile

 

Stáhnout recept
 

Potřebujete poradit?


Nahoru