Grilovaný špíz s tofu a tempehem

Grilovaný špíz s tofu a tempehem

Ingredience

1 tofu chilli, 1 tempeh smažený, 3 cukety, 1 lilek, 2 cibule nebo pórek, 100 g cherry rajčat

Marináda: šťáva z ½ citronu, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli, 1 lžička kari, 1 lžička pálivé papriky, pepř a sůl

Postup

Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky. Ve větší míse smíchejte citronovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sójovou omáčku, koření, sůl a pepř. Nakrájenou zeleninu vložte do marinády a opatrně promíchejte. Na dřevěné špejle střídavě napichujte zeleninu a velké kostky tofu a tempehu. Špízy grilujte na grilu, případně na grilovací pánvi asi 5 minut z každé strany.

Potřebujete poradit?


Nahoru