Příprava: Omyjte 1 pomeranč a osušte; jemně nastrouhejte polovinu kůže,
aniž byste dosáhli bílé části a zbytek slupky nakrájejte na proužky po celé délce.
Poté zmáčkněte 2 pomeranče a vymačkejte šťávu. Masové kostky
osolíme a opepříme a na pánvi s teflonovým dnem opečeme na zlatohnědou barvu.
Nalijte na maso polovinu pomerančové šťávy a vařte na mírném ohni,
dokud není tekutina spotřebována. Vařte ještě 5 minut a odložte.
Oloupejte cukety, umyjte je a osušte. Nakrájejte je na tenké proužky.
Namočte je ve slané vodě po dobu 2 minut; vyndejte a ochlaďte v ledové vodě.
Osolte a pokapejte olejem.
Podávejte cuketové špagety spolu na tenko nakrájenou pomerančovou kůrou
a nasekanou pažitkou. Užijte si!