Dvoubarevný cheesecake

Dvoubarevný cheesecake

Ingredience

na 12 porcí: 200 g čokoládových sušenek FIBROKI, 10 g kokosového oleje, 500 g polotučného tvarohu, 250 g ricotty, 3 vejce, 3 sáčky kakaa APINAT, 1 tyčinka SLIMBEL čokoládová

Postup

Sušenky rozdrťte válečkem na drobečky a spojte s kokosovým olejem a rozetřete na dno dortové formy vyložené pečícím papírem, nebo vymazané kokosovým olejem. Korpus dejte zapéct přibližně na 10 minut na 160 °C do trouby. Mezitím smíchejte tvaroh, vejce, ricottu a část směsi oddělte. Do zbytku směsi vmíchejte kakao APINAT. Jednotlivé vrstvy lijte na sušenky a dejte do trouby upéct na 170 °C přibližně 30 minut. To, že je cheesecake hotový, poznáte tak, že okraje se začnou odchlipovat a střed se trochu klepe. Po upečení nechejte vychladnout v pootevřené troubě a teprve poté dejte vychladit do ledničky. Dort dozdobte hoblinkami z nahrubo nastrouhané čokoládové tyčinky SLIMBEL.

Potřebujete poradit?


Nahoru